Gospa od Anđela – Porcijunkula

U petak 2. kolovoza je Gospa od Anđela – Porcijunkula.

Na taj dan, u svim bazilikama, svetištima, župnim i franjevačkim crkvama može se zadobiti potpuni oprost, tzv. „porcijunkulski“. Da bi se zadobio taj oprost potrebno je pohoditi crkvu i u njoj izmoliti „Oče naš“ i “Vjerovanje“, pristupiti sakramentu pokore, pričestiti se te moliti na nakanu Svetog Oca. Oprost se može zadobiti samo jedanput. Pohod crkvi može se obaviti od podneva prethodnog dana do ponoći.

Svečano otvorenje „porcijunkulskoga oprosta“ bit će u četvtak 1. kolovoza u 12.00 sati kada započinjemo molitvom Srednjega časa, otvorenjem oprosta te nastavljamo euharistijskim klanjanjem. U 19.00 sati je molitva Večernje i blagoslov s Presvetim, a u 19.20 molitva Franjevačke krunice.

Ova dva dana svete mise su po redovitom rasporedu, u 7.30 i svečana misa u 20.00 sati; prilika za svetu ispovijed od 7.15 do 9.00 sati te od 18.00 do 21.00 sat.

Molimo članove Franjevačkoga svjetovnog reda i sve zainteresirane da se jave u sakristiju za dežuranje kod euharistijskoga klanjanje tijekom poslijepodneva 1. kolovoza.

Više o Procijunkulskom oprostu OVDJE.