Zvon za Vukovar

Vukovarski franjevci najavili su obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Kao što Vam je poznato, mnogo naših sunarodnjaka redovito sudjeluje u Vukovarskoj koloni sjećanja. Ove godine su u sklopu obilježavanja Dana sjećanja pokrenute i dvije inicijative: 

  • ZVON za Vukovar – je poziv svim crkvama da zvonjavom s naših zvonika studenoga u 18 sati i 11 minuta zazvone u znak sjećanja na žrtve Vukovara. Pozivam i sve župe u našoj nadbiskupiji koje, naravno, imaju zvonike, da se pridruže ovom pozivu.
  • Zid križeva – je inicijativa kojom se pozivaju svi oni koji hodočaste u Vukovar da ponesu jedan križ koji će, zajedno sa svim križevima, podsjetiti nas na zajedništvo i molitvu, a osobito za sve one koji su stradali u Domovinskom ratu.

Ovim putem podsjećamo da se Dan sjećanja za žrtve Vukovara obilježava molitvom u našim crkvama kao i paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice u Splitu, kao i u drugim gradovima koji imaju Vukovarsku ulicu. 

Dok molimo za sve žrtve rata, upravimo svoje molitve Nebeskom Ocu za mir u svijetu. Želeći Vam obilje Božjega blagoslova, srdačno Vas pozdravljam.

Mons. Marin Barišić, nadbiskup