Posts from svibanj 2018

TIJELOVO

U četvrtak, 31. svibnja je svetkovina Tijelova. Svete mise su kao nedjeljom, s tim da će na Sustipanu sv. misa biti u 18 sati, a nakon euharistijskog slavlja bit će Tijelovska procesija, kao svake godine.

PETA OBLJETNICA SMRTI FRA ŠPIRA MARASOVIĆA

Sa stranice Splitsko – makarske nadbiskupije „Bio je čovjek zlatne ruke, oštrog oka i pogleda, proročkog stava i nastupa“, kazao je mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik HBK predvodeći u utorak, 22. svibnja u samostanu sv. Frane na Obali u Splitu misno slavlje u povodu pete obljetnice smrti prof. dr. fra Špira Marasovića, Splićanina,…

Sveta krizma 2018.

U subotu 12.svibnja 2018. u crkvi sv. Frane podijeljen je sakrament Svete krizme. Sakrament je 23 krizmanika udijelio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović . U prigodnoj homiliji mons. Vidović pozvao je krizmanike da budu „ olovka u Božjoj ruci“.

DUHOVNO-MOLITVENA PRIPRAVA KRIZMANIKA

U srijedu, 9. svibnja 2018. započinje duhovno-molitvena priprava krizmanika, njihovih kumova, te roditelja i obitelji za pristup sakramentu svete Potvrde. U srijedu, četvrtak i petak u pratnji svojih najbližih oni će najprije sudjelovati na svetoj misi u 19:00 sati, a nakon toga na katehezi i pripremama.