Proslava Gospe od Anđela

Blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkula svečano je proslavljen u samostanskoj crkvi svetoga Frane u Splitu.

U srijedu 1. kolovoza u 12 sati, za vrijeme molitve Srednjega časa, svečano je otvoren Porcijunkulski oprost po kojemu je uslijedilo poslijepodnevno euharistijskoga klanjanje u kojemu su uz braću samostana sudjelovali članovi OFS-a, Vojske Bezgrješne, Marijine legije i drugi vjernici. Euharistijsko slavlje u 20 sati predslavio je fra Ivica Jurić, magister franjevačkih bogoslova na Trsteniku i moderator priprave za svečane zavjete Prvoga franjevačkoga reda u kojoj sudjeluje dvadesetak ovogodišnjih kandidata. S poviješću samostana i crkve upoznao ih je fra Damjan Glavaš pokazavši im samostansku knjižnicu i muzej. Nakon euharistijskoga slavlja uslijedilo je i bratsko druženje u samostanskoj blagovaonici.

Na sam blagdan Gospe od Anđela svečano euharistijsko slavlje predslavio je gvardijan fra Martin Jaković, a koncelebrirao je fra Josip Ivanović; poslije mise je uslijedilo druženje s vjernicima u klaustru samostana.

Tijekom trodnevnice koju su predslavili fra Bernardin Filinić i fra Damjan Glavaš, a posebno na uočnicu i sam blagdan ispovijedalo se u terminu od 07.20 do 10.00 sati te od 18.00 do 21.00 sat; braći samostana rado se priključio i gost fra Franjo Trogrlić, član Franjevačke provincije Bosna Srebrena.