OBAVIJESTI: 8. veljače (5. NKG)

Obavijesti

  1. NEDJELJA KROZ GODINU – 9. veljače 2020.
  • Danas je posljednji dan trodnevnice pred blagdan bl. Alojzija Stepinca. Nakon sveti misa možete iskazati svoje poštovanje prema blaženiku dodirom ili poljupcem relikvijara. Dolazak do relikvijara je isključivo kroz sredinu crkve.
  • Sutra je blagdan bl. Alojzija Stepinca. Dan započinjemo svetom misom u 7.30 sati. Nakon mise je molitva jutarnje i prigoda za osobnu pobožnost. Prijepodne će biti prilika za svetu ispovijed. U 12:15 sati molimo srednji čas. U 14 sati je „Ura preminuća“ – spomen 60. obljetnice Blaženikove smrti. Večernji program počinje u 18 sati. Svečano euharistijsko slavlje započinje u 19 sati. Svetu misu predslavi mons. Miroslav Vidović, generalni vikar nadbiskupije. Nakon mise će biti mogućnost štovanja relikvija.
  • Najavljeno jednodnevno hodočašće “Putovima sv. Ante” u subotu, 14. ožujka u Padovu, Arcellu i Camposampiero privuklo je lijepi broj zainteresiranih vjernika. Jedan autobus je popunjen. Nastavljamo s prijavama za drugi autobus. Molimo sve koji žele da se što prije pribilježe za hodočašće u župnom uredu.
  • U našoj crkvi sv. Frane rado se skupljamo na euharistijska slavlja i duhovne susrete. Kako bismo doživjeli istinski susret s Božjom riječi važno je čuti ono što se naviješta i govori. Razglas koji koristimo sve više stvara poteškoće i često se događaju kvarovi. U razgovoru s vjernicima prepoznali smo potrebu da bi trebali staviti novi razglas kako bi svi jasno čuli riječ Božju. Samostanska zajednica je odlučila krenuti u taj projekt uz pomoć vas vjernika i dobročinitelja kojima je draga crkva sv. Frane. Želja nam je promijeniti kompletni razglas s instalacijama. Uključeno je pojačalo, 11 zvučnika, mikrofoni na oltaru, ambonu i koru. Razglas će postaviti njemački proizvođač „Straesser“. Ukupna cijena ovog projekta je 9.700 eura ili 74.000 kn. Uz Božju pomoć i vaš doprinos nadamo se ostvariti ovaj projekt. Postavljanje razglasa će biti gotovo do Uskrsa, a troškovi će se plaćati na rate kako sredstva budu pristizala. Pozivamo vas da svojim prilogom pomognete ostvarenju ovoga potrebnog djela.
  • Tisak: Veritas, Glasa Koncila