Proslava sv. Maksimilijana Kolbea

Dana 14. kolovoza, u samostanskoj crkvi sv. Frane na Obali svečano je proslavljen blagdan sv. Maksimilijana Kolbea. U 18.45 sati održan je informativni susret članova Vojske Bezgrješne, a zatim pobožnost Bl. Dj. Mariji i spomen mučeničke smrti sv. Maksimilijana. Svetu misu je predslavio fra Josip Ivanović, a koncelebrirao je don Ivan Bodrožić.

Osvrćući se na Isusovu zapovijed ljubavi, ostvarenu u Kolbeovu životu, fra Josip je istaknuo: „Iz iskustva znamo da se ljubav mjeri različitim mjerilima: kvaliteta joj se procjenjuje financijskim sredstvima, trajnost dok mi se sviđa; osjećamo da ljubav gubi na vrijednosti jer nije zagledana u pravi primjer, nego se zatvara samodostatnost, sebičnost, lakomost, u kratkotrajnost; s ljubavlju se postupa po želji i po vlastitoj procjeni. No, je li to prava ljubav? Je li to ljubav koja ispunja srce, oplemenjuje živote? Ljubav koja razumije, prašta, ne zavidi… (usp. 1Kor 13)? O blagdanu ovoga velikog Svetca Gospodin nam jasno zapovijeda: Ljubi kao ja! Predaj samoga sebe! (…) Njegova ljubav je jedino ispravno mjerilo.“

Proslavi svetkovini Uznesenja Bl. Dj. Marije i blagdanu sv. Maksimilijana Kolbea prethodila je devetnica koju je predslavio fra Damjan Glavaš.

Poslije svete mise uslijedilo je druženje članova Vojske Bezgrješne.